joi, 20 mai 2010

Movie Review:Looking For Eric



Looking For Eric este povestea lui Eric,un postas caruia ii place fotbalul si mai ales fotabalistul Eric Cantona.

Looking For Eric are o poveste foarte intortocheata asa ca nu pot sa va povestesc prea mult.Practic,fiii vitregi ai lui Eric sunt bagati intr-un cacat,Eric vrea sa se impace cu fosta lui sotie si fumeaza marijuana si apare Eric Cantona care vorbeste numai in proverbe.

Eric Cantona este genial in rolul lui.Un mentor proverbial.Si la sfarsit ne si arata o scena din viata reala unde el vorbeste in proverbe.

Concluzie:O poveste despre prietenie reusita cu o interpretare foarte buna a lui Eric Cantona.

Movie Review:Fish Tank



Fish Tank este povestea lui Mia(Katie Jarvis),o dansatoare amatoare care se confrunta cu diferite probleme.Prietena ei cea mai buna tocmai a rupt orice relatie cu ea.Mai e putin si e trimisa la o scoala de corectie.Si mama ei aduce in casa un nou iubit(Michael Fassbender).

Fish Tank este un film depresiv(dar nu se compara cu Ajami)care isi dezvolta tristetea pe drum(SPOILER ALERT AHEAD!).Aflam ca singurul lucru care o face fericita,dansul,nu-l face bine.Ca iubitul mamei ei are o familie.Ca fiinta cea mai iubita de ea,un cal,moare si asa mai departe.

Katie Jarvis este o actrita debutanta geniala si ea a fost gasita inainte de casting intr-o gara certandu-se cu prietenul ei ceea ce cred ca i-a adaugat un pic de avantaj pentru rolul acesta.

Pe Michael Fassbender ar trebui sa-l stiti din Inglorious Basterds,si ar fi bine pentru ca aici are un personaj la fel de inteligent si are acelasi ras un pic machiavelic si un pic amuzant.

Concluzie:Depresiv,teribil de adevarat cu niste interpretari excelente,Fish Tank este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2009.

Nota:10 Stele:*****

miercuri, 19 mai 2010

Movie Review:Ajami



Ajami este povestea intersectata a 4 persoane:Una urmarita de o gasca,una care vrea sa-si salveze mama,una care este un politist care si-a pierdut fratele si a unui bucatar care primeste cocaina de la cineva.

Ajami ne prezinta odata cu povestile,probleme de acolo si diferentele intre evrei si arabi care sunt atat de departate incat unii se omoara din cauza asta.

Aproape toata lumea din filmul asta isi face debutul aici.Actorii,regizorii,producatorii etc..Dar e un debut bine facut de toata lumea.

Concluzie:Povestea este foarte depresiva,dar ne arata tot ce trebuie sa stim ca sa intelegem.

Nota:9 Stele:**** 1/2

Movie Review:Saboteur



De curand m-am apucat de Hitchcock si primul film care l-am vazut a fost Saboteur un film despre un om(Robert Cummings)care era set-up de catre Frank Fry un om care il conduce pe Cummings la Tobin(Worst Villain in Black and White)care il conduce spre Soda City dar in drum intr-o padure Cummings gaseste un om orb(Nicest Guy In Black And White)care are o nepoata(Priscilla Lane) care il uraste intai pe Cummings dar ajunge sa-l iubeasca intre timp.

Saboteur este primul film al lui Hitchcock facut in America si ajuta filmul pentru ca scena de la sfarsit de pe Statuia Libertatii este geniala din cauza a 2 chestii.1).Fry zice "The sleeve" ca un scumbag patetic si e genial.2).Tot e facut intr-un fel extrem de inteligent.

Ma rog si actorii sunt ok,cel mai bun fiind cel care il interpreteaza pe Fry,Norman Lloyd care ne si prezinta aproape tot making-of-ul filmului.

Concluzie:Hitchcock ne aduce un thriller teribil de interesant si edgy care nu se uita usor.

Nota:9 Stele:**** 1/2

duminică, 16 mai 2010

Movie Review:Robin Hood



Robin Hood este povestea lui Robin Longstride un arcas de rand care,pai stiti povestea in continuare.

Eu cand am vazut trailer mi-am zis ca o sa fie o adaptare mai dura a povestii pe care toti am vazut-o cand eram mici si in mare parte e mult mai multa violenta,tradare si referinte la sex,dar nu este ceva mult prea diferit.Este cam aceeasi poveste.

Actori sunt OK,cei mai buni fiind Max Von Sydow si Cate Blanchett,dar Russell Crowe ne ofera o chestie fara forma,slinoasa,ceea ce era de neasteptat.

Concluzie:Batalii misto,un quote prea tare ca sa fie adevarat si niscaiva actori buni nu pot sa salveze filmul de povestea zisa de multe ori,scenariul bleah si de Russell Crowe.

Nota:5 Stele:** 1/2

duminică, 9 mai 2010

Movie Review:Portretul Luptatorului La Tinerete



Portretul Luptatorului La Tinerete este povestea legionarilor din muntii Fagaras in timpul comunismului.

Portretul Luptatorului La Tinerete este debutul lui Constantin Popescu Jr. in lung metraj si face o treaba extrem de buna.Unii zic ca filmul este prea lung si ca e prea plictisitor.Eu cred ca povestea este spusa foarte bine si daca filmul avea vreo o ora si jumatate,ar fi lipsit niste chestii din el.

Actori sunt foarte multi dar foarte buni(Mimi Branescu,Constantin Dita,Mihai Constantin,Razvan Vasilescu etc).Imaginea si scenariul sunt cele mai bune.

Concluzie:Imaginea,scenariul,actorii buni si povestea interesanta fac Portretul Luptatorului la Tinerete unul dintre cele mai bune filme romanesti.

Stele:***** Nota:10

sâmbătă, 1 mai 2010

Movie Review:Iron Man 2



Iron Man 2 este povestea lui Tony Stark(Robert Downey Jr.),un milionar care are un costum pe care il foloseste anonim(ma rog)si care se cheama Iron Man.Daca nu l-ati vazut pe primul as zice sa va duceti acum pentru ca s-ar putea sa nu intelegeti unele lucruri.

Iron Man 2 nu continua de unde s-a terminat primul,ci chiar incepe in Russia unde tatal lui Ivan Vanko(Mickey Rourke)moare si ii da fiului sau niste blueprints pentru un costum exact ca al lui Tony Stark.Acesta vrea sa-l razbune pe tatal sau asa ca isi construieste costumul sau propriu.Tony in acelasi timp are 2 probleme.Statul vrea sa predea costumul si el nu mai are mult timp pana cand paladiul (pe care il foloseste ca pe o baterie pentru inima lui artificiala)ii va infecta sangele si tot corpul si va muri.

Robert Downey Jr. este unul dintre cei mai buni actori ai momentului si asta e rolul perfect pentru el.Un om narcisist cu multi bani si un costum al dracu de misto.

Scenariul nu e ceva cu care sa se laude filmul asta dar cum zice un prieten de-al meu Mondo:"The technology in that movie is mindblowing!".Si are dreptate.Ai technologia cu plutitoare,chestia care scoate costumul si cam orice ce apare prin film.

Concluzie:Nu e chiar la fel de bun ca Iron Man,dar Robert Downey Jr.,ceilalti actori si niste efecte speciale fac continuarea asta demna de a urma primul film.